При учение Северна Корея изстреля  около 130 артилерийски снаряда към морето

...
При учение Северна Корея изстреля  около 130 артилерийски снаряда към морето
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля над 100 артилерийски снаряда при военно учение

При учение Северна Корея изстреля  към 130 артилерийски снаряда към морето от източните си и западни граници, съобщи Ройтерс, базирайки се на южнокорейски военни. Учението се е състояло покрай границата на КНДР с Южна Корея.

Някои от снарядите са паднали в буферната зона, покрай морската границата на двете страни, което съгласно Сеул, е нарушаване на междукорейското съглашение от 2018 за понижаване на напрежението.

Южнокорейските военни са изпратили няколко предупредителни известия до Севера по отношение на изстрелването на снарядите, сподели министерството на обраната на Южна Корея.

Северна Корея не е съобщила незабавно за артилерийския огън, само че в последно време тя ускорява военните си действия , в това число изстрелване на ракети и учения с присъединяване на самолети и артилерия. 

Южна Корея и Съединени американски щати също усилиха военните учения тази година, обосновавайки се, че те са нужни за въздържане на Севера, който има нуклеарни оръжия.

Военното съглашение за намаление на напрежението на Корейския полуостров, подписано 2018 година, е най-значимият резултат от състоялите се срещи сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и тогавашния президент на Южна Корея Мун Дже-ин.  Но тези диалози стигнаха до задънена улица и неотдавнашните учения и демонстрации на военна мощ по укрепената граница сред двете Кореи слагат под подозрение бъдещето на контрактуваните ограничения. Южна Корея упреква Севера, че с артилерийските си стрелби тази година нарушава съглашението.

Тази година, за първи път от 2017, Северна Корея възобнови тестванията на междуконтинентални балистични ракети с огромен обхват , а съгласно Южна Корея и Съединени американски щати се приготвя да възобнови също и нуклеарните си опити.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР